sábado, 2 de julio de 2011

"AQUESTA NIT, BESALÚ"

Des de fa més de 10 anys, Besalú inclou dintre el calendari d'actes d'estiu, un de molt especial; les Visites Nocturnes teatralitzades anomenades "AQUESTA NIT, BESALÚ".


EXCALIBUR hi ha col.laborat durant anys  i en vàrem portar la direcció durant tres anys seguits. Enguany en tornem a assumir la direcció i també amb intervencions dels nostres actors especialistes.
Organitzat per l'Ajuntament de Besalú, des de l'Àrea de Turisme i amb la col.laboració de Besalú gastronòmica i el grup de visites. Cal destacar que aquest últim grup, que any rera any fan que aquest acte continui vigent, gràcies a la seva desinteresada col.laboració, il.lusió i optimisme.


Pels que no heu vingut mai, us puc dir que és una visita molt especial. No cal dir que el marc és excepcional, té un encant singular natural, i de nit encara és més màgic.
L'objectiu de la visita és donar a conèixer aspectes històrics de la vila a petites pinzellades (sense ser una visita guiada) obrir les portes al seu casc antic i alhora que sigui un espectacle per passar l'estona de manera entretinguda.


Així doncs, cada dimecres de Juliol i Agost, la vila de Besalú obre les portes al passat, es converteix en la Vila Comtal de Besalú on els Comtes governaven terres, els jueus convivien amb els cristians i els vilatans seguien treballant el seu ofici dia a dia.
Ambientat en l'època medieval, els visitants seran rebuts per un noble que els acompanyarà a visitar la vila, però a mida que van passejant es trobaran tota mena de personatges que fan la seva vida, i ens trobarem immersos en tota mena d'històries, des d'un simpàtic lladregot, soldats, comerciants jueus, el ferrer, el geperut, la bruixa, fantasmes...... i un llarg etcétera.
Els espectacles transcorren amb tota normalitat com si estiguéssim involucrats en la mateixa història, des de problemes amb els comerciants a conjurs de bruixeria,  impactants lluites i moltes altres sorpreses.


La visita acaba a la Miqveh, amb una copa i un pica-pica amb la singular vista del Pont Romànic. Moment en que els banys jueus restaran oberts per qui desitgi entrar a visitar-los.


Una visita diferent, didàctica i entretinguda. No us la podeu perdre perdre!!!!

Més informació a :             Oficina de Turisme de Besalú telf. 972 59 12 40
                                               turisme @.cat    http://www.besalú.cat/





Más información :           Oficina de Turisme de Besalú telf. 972 59 12 40            
                         turisme @.cat    http://www.besalú.cat/

Desde hace más de 10 años, Besalú incluye dentro el calendario de actos de verano, uno de muy especial; las Visitas Nocturnas teatralitzadas llamadas "ESTA NOCHE, BESALÚ".

EXCALIBUR ha col.laborado durante años y llevamos a cabo la dirección durante tres años seguidos.
 Este año volvemos a asumir la dirección y también con intervenciones de nuestros actores especialistas. Organizado por el Ayuntamiento de Besalú, desde el Área de Turismo y con la colaboración de Besalú Gastronómica y el grupo de visitas. Cabe destacar éste último grupo, que año tras año hacen que este acto continue vigente, gracias a su desinteresada colaboración, il.lusión y optimismo.

Para los que no habéis venido nunca, os puedo decir que es una visita muy especial. Ni que decir tiene que el marco es excepcional, tiene un encanto singular natural, y por la noche todavía es más mágico.
El objetivo de la visita es dar a conocer aspectos históricos de la villa a pequeñas pinceladas (sin ser una visita guiada) abrir las puertas a su casco antiguo y a la vez que sea un espectáculo para pasar el rato de manera entretenida.

Así que, cada miércoles de Julio y Agosto, la villa de Besalú abre las puertas al pasado, se convierte en la Villa Comtal de Besalú dónde los Condes gobernaban tierras, los judíos convivían con los cristianos y los pueblerinos seguían trabajando su oficio día a día.
Ambientado en la época medieval, los visitantes serán recibidos por un noble que los acompañará a visitar la villa, pero a medida que van paseando se encontrarán toda clase de personajes que hacen su vida, y nos encontraremos inmersos en toda clase de historias, desde un simpático ratero, soldados, comerciantes judíos, el herrero, el jorobado, la bruja, fantasmas...... y un largo etcétera.
Los espectáculos transcurren con toda normalidad como si estuviéramos involucrados en la misma historia, desde problemas con los comerciantes a conjuros de brujería, impactantes luchas y otras muchas sorpresas.

La visita acaba a la Miqveh, con una copa y un refrigerio con la singular vista del Puente Románico. Momento en que los baños judíos restarán abiertos por quienes deseen entrar a visitarlos.

 Una visita diferente, didáctica y entretenida. No os la podéis perder!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario