miércoles, 2 de mayo de 2012

XXV EDICIÓ SETMANA MEDIEVAL MONTBLANC

Enguany, Montblanc ha celebrat 25 anys de la "Setmana Medieval de la Llegenda de St.Jordi" ; Una de les fires més importants i destacades  de Catalunya.

I és que, després de 9 anys de tenir el plaer d'actuar, des de 2004 a 2012 ambdós inclosos, ens hem sentit com a casa i hem entès i viscut des de dintre aquesta festa i què la fa tant especial.

"MESTRE D'ARMES"
FOTO. PERE RAMONEDA
No només són 12 dies de festa continuada, sinó que és una tradicció que es viu i es treballa durant tot l'any involucrant a tot al poble fins a arribar a tant esperades dates.

En temps de crisi com els que corren, Montblanc és un gran ( i clar) exemple d'organització, creació i superació, i crec que això és degut a un treball d'equip, a l' Associació de la Llegenda de St.Jordi i a les moltes petites associacions que estan al capdavant de tantes activitats i  que hi dediquen moltíssimes hores i una passió interminable. gent que durant tot l'any lluita, es preocupa i engega el projecte de la nova edició de la llegenda de St. Jordi.
Només cal veure els carrers i observar la llarga cua de nobles, soldats, escuders, timbalers, les noies abandarades, per quedar-se de pedra de la quantitat de Montblanquins que col.laboren perquè això es porti a terme. Simplement, s'ha guanyat el nom de "La festa de Catalunya"

Durant dos fins de setmana, varem estar actuant com de costum, aquest any amb un munt d'obres noves, com:
 "LA MISSIÓ D'HIPÒLITA" :  Hipòlita Reina de les Amazones espera portar a cap una missió: Aconseguir descendència de la seva tribu que està en perill d'extinció, amb l'ajuda de les seves duesfidels i esbojarrades guerreres.

  LA MISSIÓ D'HIPÒLITA
   FOTO: JACKIE QUEROL

"PRIMA NOCTE" : La llei del Prima Nocte afavoria als nobles de passar la nit de noces amb cada una les joves que es casaven. Tot i haver estat abolida fa anys hi ha un noble que encara la manté en vigor. El poble, fart d'abusos entra en acció.
"PRIMA NOCTE"
FOTO: ANNA LÓPEZ

"L'ASSUMPTE PENDENT" : Durant dècades, dos clans han estat enfrontats per raons que ja han quedat oblidades. Avui s’enfrontaran per últim cop per saldar d’una vegada per totes l’Assumpte pendent.

"L'ASSUMPTE PENDENT"
FOTO: MARINA SEGURA

" EL RECAPTADOR D'IMPOSTOS" : Amadeu de Rocaplana, Prefecte del Comtat, es disposa a cobrar els impostos; però la crisi causa estralls i entre àvies, mentiders i lladres li posaran la cosa ben difícil.


"EL RECAPTADOR D'IMPOSTOS"
FOTO:  JOSE A. BRUNET.

"EL TESTIMONI DE NAMTAR" 
Regna el caos i la desolació. Namtar confident del poderós Gran Mestre Marduk, comença explicant el seu testimoni i convocant els servidors dels caos per complir la profecia: Retornar a la vida i materialitzar el Gran Mestre: Acció, màgia i misteri.
A més de fer espectacles didàctics, de foc , ambientació del mercat, etc.....
Han estat dies molt intensos i de molt de cansanci, però les vivències i un públic molt entregat, tot acompanyat del bon temps que va lluïr, ha valgut la pena.


Fins l'any vinent si Déu vol!!!!


PD- Mil gràcies a tots els fotògrafs aficionats i no tan aficionats que ens cediu tan amablement les vostres imatges.  S'agraeix moltíssim !!!!!!!

Este año, Montblanc ha celebrado 25 años de la "Semana Medieval de la Leyenda de St.Jordi" ; Una de las ferias más importantes y destacadas de Cataluña.
Y es que, después de 9 años de tener el placer de actuar, desde 2004 a 2012 ambos incluidos, nos hemos sentido como casa y hemos entendido y vivido desde dentro esta fiesta y que la hace tanto especial.

No sólo son 12 días de fiesta continuada, sino que es una *tradición que se vive y se trabaja durante todo el año involucrando a todo el pueblo hasta llegar a tanto esperadas fechas.

"L'ASSUMPTE PENDENT"
FOTO:CARLOS FERNÁNDEZ T.


En tiempos de crisis como los que corren, Montblanc es un gran ( y claro) ejemplo de organización, creación y superación, y creo que esto es debido a un trabajo de equipo, a la Asociación de la Leyenda de St.Jordi y a las muchas pequeñas asociaciones que están al frente de tantas actividades y que dedican muchísimas horas y una pasión interminable. gente que durando todo el año lucha, se preocupa y pone en marcha el proyecto de la nueva edición de la leyenda de St. Jordi.

Sólo hay que ver las calles y observar la larga cola de nobles, soldados, escuderos, tamborileros, las chicas abandaradas, para quedarse de piedra de la cantidad de "Montblanquins" que colaboran para que esto se lleve a cabo. Simplemente, se ha ganado el nombre de "La fiesta de Cataluña"

"L'ASSUMPTE PENDENT"
FOTO. ANDREU GUAL
http://www.flickr.com/photos/nastic02/6965799432/in/photostream/

Durante dos  fines de semana, estubimos actuando cómo de costumbre, este año con un montón de obras nuevas, cómo:

"LA MISIÓN De HIPÒLITA" :  Hipòlita Reina de las Amazonas espera traer a cabo una misión: Conseguir descendencia de su tribu que está en peligro de extinción, con la ayuda de sus dos fieles y alocadas guerreras.

"PRIMA NOCTE" : La ley del Prima Nocte favorecía a los nobles de pasar la noche de boda con cada una las jóvenes que se casaban. A pesar de haber sido abolida hace años hay un noble que todavía la mantiene en vigor. El pueblo, harto de abusos entra en acción.

"El ASUNTO PENDIENTE" : Durante décadas, dos clanes han sido enfrentados por razones que ya han quedado olvidadas. Hoy se enfrentarán por último golpe para saldar de una vez por todas el Asunto pendiente.

" EL RECAUDADOR De IMPUESTOS" : Amadeu de Rocaplana,Prefecto del Condado, se dispone a cobrar los impuestos; pero la crisis causa estragos y entre abuelas, mentirosos y ladrones le pondrán la cosa muy difícil.

"LA MISSIÓ D'HIPÒLITA"
FOTO: J. BRUNET

"EL TESTIGO DE NAMTAR"
Reina el caos y la desolación. Namtar confidente del poderoso Gran Maestro Marduk, empieza explicando su testigo y convocando los servidores de los caos para cumplir la profecía: Devolver a la vida y materializar el Gran Maestro: Acción, magia y misterio.

Además de hacer espectáculos didácticos, de fuego , ambientación del mercado, etc.....

Han sido días muy intensos y de mucho cansancio, pero las vivencias y un público muy entregado, todo acompañado del buen tiempo que lució, ha valido la pena.

Hasta el año próximo si Dios quiere!!!!
PD- Mil gracias a todos los fotógrafos aficionados y no tan aficionados que nos cedéis tan amablemente vuestras imágenes.  Se agradece muchísimo.



FOTO: MIQUEL PONS BASSAS



 

2 comentarios: